Формула для розрахунку необхідної потужності витяжки: загальна площа кухні (м²) × висоту приміщення (м) × 12 = ~ робоча потужність витяжки. При розрахунку бажано додатково врахувати резервну потужність (у випадку, якщо їжа пригорить).
Як розрахувати розмір витяжки?
P = S x H x 12, де P – потрібна продуктивність витяжки (м³/год), S – площа кухні, H – висота стель, 12 – оптимальний повітрообмін за годину. Число 12 – норма СЕС по оновленню повітря на кухні (12 разів на годину), і вона дозволяє отримати розрахункову продуктивність на максимальній швидкості витяжки.
Скільки кубів має бути витяжка на кухні?
Розрахунок буде простий: згідно з санітарними нормами, витяжка має витягувати не менше 10-12 м³/год на кожний кубометр приміщення. Підраховуємо об'єм кухонного приміщення, множимо на 12, додаємо «запас» відсотків у 20 і ще 5%-10% у випадку, якщо на кухні використовується газ, а не електрика — і отримуємо шукане.