Як правильно розрахувати страву за собівартістю

Визначається ціна продажу однієї страви (кулінарного виробу) шляхом розподілу загальної вартості сировинного набору на 100 порцій (якщо калькулюють 10 кг, то вартість ділять на результат, отриманий так: 10 кг/вага 1 порції).

Як правильно розрахувати собівартість страви?

Собівартість складається із закупівельної ціни продуктів та кількості кожного інгредієнта у блюді. Наприклад, собівартість французького хот-догу легко порахувати навіть без калькулятора. Уявимо, що роздрібний магазин — це наш постачальник, тож цінник на вітрині вважатимемо закупівельною ціною.

Як правильно складати калькуляцію страв?

Щоб розрахувати вартість страви проводять такі дії:

  1. Визначають страви, куди потрібно виконати розрахунок;
  2. Грунтуючись на рецептах кожного страви, Визначають витрату продуктів на одне страва;
  3. Визначають закупівельну ціну інгредієнтів;
  4. Розраховують ціну готового страви.

Related Post

Що ж ідеї нам близькі першим найкращі шматкиЩо ж ідеї нам близькі першим найкращі шматки

Скільки та яких Первачів? На дистанції – четвірка первачів, Злих і добрих, безкорисливих та рвачів. Як називався фільм за участю Висоцького, де він вперше виконував свої пісні? Вперше Висоцький заспівав