загальна калорійність страви / вага страви = калорійність однієї порції / 100 г. З цієї пропорції отримуємо універсальну формулу для розрахунку калорійності страви: загальна калорійність страви * 100 / вага страви = калорійність 100 г.17 груд. 2017 р.
Як правильно рахувати калорії в їжі?
Калорійність їжі, що споживається розраховується шляхом складання енергетичної цінності продуктів, з'їдених за добу. Енергетична цінність має бути вказана на упаковці. Як правило, це калорійність на 100 г продукту. Наприклад, якщо в 100 г курячої грудки 130 ккал, а ви взяли 200 г, це вже 260 ккал.
Як правильно рахувати калорійність готової страви?
Зважуємо сирі інгредієнти, підсумовуємо їхню калорійність. Готуємо страву, зважуємо її та ділимо загальну калорійність інгредієнтів на вагу готової страви. Калорійність сирих інгредієнтів/вага готової страви = калорійність 1 грама готової страви. Калорійність 1 г х 100 = калорійність 100 г готової страви.