Як правильно розрахувати кількість желатину?

Наприклад, у рецепті вказано 105 г желатинової маси. Щоб перерахувати скільки желатину потрібно, розділіть масу на складові: 1 частина желатину + 6 частин води = 7 частин желатинової маси.

Для отримання "тремтячого желе" співвідношення желатину та жельованої рідини має бути 1:50, наприклад на 10 г желатину потрібно взяти 500 г молока чи бульйону на ніжне заливне.

Порошковий желатин потрібно замочувати в воді у співвідношенні 1:6 (іноді використовують формулу 1:5). Це означає, що якщо в рецепті вам потрібні 10 грамів желатину, ви замочите його у 60 грамах води. У всіх інших сенсах порошковий та листовий желатин абсолютно ідентичні, якщо мають ту саму силу желювання.

Пропорція скільки додавати желатину у заливне розраховується із співвідношення 25 гр на 1 літр готового бульйону + вода для розчинення желатину. Заливати желатин у співвідношенні 1 до 10, тобто на 10 гр желатину – 100 мл води.

Related Post

Чим корисні чорні насінняЧим корисні чорні насіння

Мінеральний склад насіння представлений фосфором, калієм (у 5 разів більше, ніж у бананах), залізом, селеном, фтором, натрієм, цинком, кремнієм, хромом, марганцем, йодом та ін. насіння багаті вітамінами групи В, вітамінами

На чому краще парити сольову рідинуНа чому краще парити сольову рідину

На яких девайсах ширяють сольову жижу Поди – це електронні сигарети, створені спеціально для ширяння міцної жижі. Однак варто звернути увагу на технічні характеристики девайсу. Якщо опір випарника становить від

Чим корисна розторопша та як її прийматиЧим корисна розторопша та як її приймати

Це порошок з перемеленого насіння розторопші розторопші Silybum mariánum) вид трав'янистих рослин з роду Астрові. Silybum marianum (L.) https://ua.wikipedia.org › wiki › Розторопша_плямиста Розторопша плямиста – Вікіпедія , де збережено