Швидко розморозити рибку можна помістивши її ємність із холодною водою. Теплу або гарячу воду температурою вище +25° використовувати не можна, оскільки якість продукту різко погіршиться. Оптимальна температура для швидкого розморожування без втрати смакових якостей становить від +15° до +20°.
Перед Приготуванням рибу необхідно розморозити так, щоб максимально зберегти її поживну цінність. Порада наших технологів: ні в якому разі не поміщайте морозиво або філе риби в теплу чи гарячу воду. При температурі вище 40 ° С структура білка м'язових тканин починає руйнуватися.
Покладіть на полицю, де м'ясо буде розтанути, кілька серветок або паперовий рушник (якщо фарш або філе заморозили правильно, папір не намокне, але краще перестрахуватися). М'ясо у вакуумній упаковці або під плівкою помістіть у холодильник на серветки. Залишіть продукт розморожуватися на кілька годин.
Проста інструкція з розморожування риби З морозилки дістаньте рибу, не виймайте її з вакуумної упаковки. Візьміть тарілку та викладіть у неї продукт. Помістіть рибу на нижню полицю холодильника (температура від 0 до 5°C) і залиште на ніч. Якщо температура в холодильнику вище 5°C, достатньо буде 6 годин.