Як правильно заварювати чай із пакетика?
Як правильно заварювати чай у пакетику
- білий чай: 1-2 хвилини при 65-70°C.
- чай жовтий: 1-2 хвилини при 70-75°C.
- чай зелений: 1-2 хвилини при 75-80°C.
- чай улун: 2-3 хвилини при 80-85 ° C.
- чорний чай: 2-3 хвилини при 98-99°C.
- трав'яний чай: 3-6 хвилин за 98-99°C.
Чому не можна віджимати пакетики з чаєм?
Коли ми стискуємо чайний пакетик, в рідину потрапляють таніни, що залишилися, з листя. В результаті напій стає занадто гірким або, як то кажуть, занадто міцним.. Деякі вважають за краще саме такий – міцно заварений, гіркуватий чай.