Для початку Мал потрібно дуже добре промити у холодній воді. Промивати слід доти, доки вода не стане прозорою. Дуже важливо не м'яти Мал руками, а ніжно перевертати його, щоб зернятка залишилися цілими. Потім Мал потрібно залити водою на 15-30 хвилин, а потім за допомогою дуршлагу злити всю воду.
Чи потрібно промивати готовий рис для суші?
Важливо! Рис обов'язково потрібно промивати холодною водою доти, доки він повністю не стане прозорим., інакше під час варіння він пригорятиме на дно каструлі.
Скільки разів потрібно промивати рис для суші?
Тепла вода вимиває клейковину з рису, через що при згортанні роли можуть виникнути труднощі, рис буде розсипатися. Промивати необхідно до того моменту, поки рідина не стане чистою та прозорою – як правило, достатньо 3-4 разів.