Приготування
- Бутерброди з червоною ікрою Класика жанру! …
- Тарталетки з ікрою …
- Канапе з ікрою …
- Рулетики з червоної риби з ікрою …
- Міні-порції салату з червоною ікрою …
- Яйця фаршировані ікрою …
- Яйця некруто з червоною ікрою …
- Яйця пашот з пшеничними грінками, ікрою та соусом бальзамік
Її прийнято брати невеликими срібними чи позолоченими ложечками, оскільки благородні метали не залишають у роті стороннього металевого смаку. Перед подачею ікра повинна знаходитися в холодильнику, що робить її ніжнішою та смачнішою. Класикою вважається поєднання червоною ікри з пшеничним хлібом та горілкою.
Якщо ласощі розташовані лише на маленькій ділянці хліба, його допускається взяти руками та відкусити смачний шматочок. Але якщо весь шмат хліба покритий шаром масла з ікрою, то їсти його, згідно етикету, слідує ножем і вилкою, відрізаючи шматочки, які не перевищують двох-трьох квадратних сантиметрів.