Візьміть рибу однією рукою за тушку, іншою за голову і потягніть голову назад, щоб переламати хребет. Потім знімайте шкіру панчохою. Вимийте рибу в проточній прохолодній воді та видаліть залишки шкіри. Якщо риба велика (більше 200 грам), то спочатку відокремлюємо голову та хвіст.
нутрощі форелі потрібно акуратно вийняти та викинути, а молоки та ікру промити і перекласти в підготовлену ємність для подальшого приготування. Рибу всередині необхідно максимально очистити від кров'яних згустків, плівки. Якщо не до кінця очистити черевце, форель у готовому вигляді гіркуватиме.
Слабосолона форель буде готова через 24 години, а риба міцної солі через 1,5-2 дні. Подавати рибу з часточками лимона, перед вживанням збризкати лимонним соком.