Лікер п'ється без додавання льоду чи сиропу, не можна додавати воду чи сік. Бейліс допомагає переварити їжу за рахунок великої кількості цукру та невеликого вмісту вершкового алкоголю. Напій вважається жіночим і підходить також і як основний напій до ласощів. Пляшку з напоєм не прийнято охолоджувати.
Найбільш вдалим буде поєднання із вершковим морозивом, доповненим полуницею, бананом чи іншим джемом. Також часто подається із зефіром, бісквітними десертами, печивом, арахісом, сиром, шоколадом. Чоловіки вважають за краще розбавити Baileys іншими напоями – горілкою або джином. Також Бейліз заважають із несолодкою кавою.
Основні правила вживання такі: Лікерна чарка невелика, до 30 мл, і на ніжці. Обсяг повинен бути таким, щоб лікер можна було випити одним ковтком або довго смакувати. Якщо немає спеціальних вказівок щодо температури напою, його слід помірно охолодити до 12—20 °C.
Як п'ють вершковий лікер? В чистому вигляді вершковий лікер подають у лікерних чарках, безпосередньо перед кавою або як дижестив. П'ють повільно, насолоджуючись кожним ковтком. Широко прийнятий і інший спосіб подачі – з кубиками льоду, які пом'якшують солодкість нудотно і розріджують густу консистенцію напою.