Фетучіні (італ. fettuccine, транслітерація: феттуччині, від fettuccia – стрічка) – один з типів італійської пасти, популярний у Римі.
Чому фетучіні?
Страву названо на честь кухаря Альфредо Ді Леліо, який створив його у своєму ресторані в Римі на початку XX ст. Початок ХХ століття. Паста фетучіні, пармезан, вершкове масло. Вершки, курка, креветки, яйця, крохмаль.
Чим відрізняється фетучіні від пасти?
Феттучіні — вужчий варіант пасти паппарделле. Різновид макаронів відрізняється ніжною текстурою і, як правило, подається з вершковими соусами. Особливо улюблена паста в Римі, а найвідомішою стравою з феттучині вважається вершкова паста «феттучині альфредо».