Найщадніший, але й найдовший спосіб — віник кладуть у цебро або таз з водою 20-23 ° C, зробити це потрібно за 10-12 годин до лазневих процедур. Цей спосіб можна застосовувати навіть для пересушених віників. Віник поміщають у відро чи запарник із ледь теплою водою за 2-3 години до прийому ширяння.
Як правильно підготувати віник для парилки?
Спочатку віник потрібно сполоснути у теплій воді. Це робиться для того щоб змити весь бруд і пил, що накопичився за період зберігання. Після цього віник опускають у холодну воду на 2-3 хвилини, де він повинен трохи намокнути і просочитися вологою.
Як обробити віник перед першим використанням?
Новий віник перед використанням замочують на кілька годин у сольовому розчині гарячої води. На цебро води розводять 5 столових ложок солі. При замочуванні бажано, щоб весь мітелка був покритий водою. Після остигання розчину прутики у віника стають міцними, пружними і розпушуються.