Зменшити вогонь до середнього. Не накривайте кришкою та не перевертайте картоплю! Якщо вам здається, що він пригоряє, трохи струсіть сковороду. Через 5–6 хвилин, коли на скибочках утворюється золотиста скоринка, обережно переверніть їх, намагаючись не поламати шматочки.31 січ. 2021 р.
Як правильно смажити картоплю, щоб вона не перетворилася на кашу?
Розігріваємо олію так, щоб над поверхнею сковорідки з'явився легкий димок. Викладаємо картоплю на сковорідку. Не кладіть занадто багато картопліінакше вона варитиметься, а не смажитися. Один шар картоплі смажимо 5-7 хвилин, потім перемішуємо і знову смажимо 5 хвилин, поки на всіх часточках не утворюється скоринка.
Як правильно смажити картоплю, чи потрібно накривати кришкою?
Якщо закрити сковорідку, часточки стануть м'якими, а скоринка не утвориться. Тому обсмажувати картоплю варто, не закриваючи кришки, поки більшість часточок не покриється скоринкою. Після цього потрібно нещільно прикрити сковороду, щоб пара виходила, зменшити вогонь і готувати до м'якості.