Вершки охолоджують. у морозилці від 10 до 12 хвилин, у холодильнику – кілька годин. Слід помити та охолодити знімну насадку та посуд. Вершки з часом розшаровуються, тому перед збиванням їх ретельно збовтують.
Чи потрібно охолоджувати вершки для збивання?
Головне та основне правило – перед збиванням вершки потрібно добре охолодити, потримати в холодильнику щонайменше 4 години, а краще залишити їх на ніч. Під час зберігання вершки трохи поділяються, менш жирні опускаються вниз, а жирніші піднімаються нагору.
Як правильно збивати вершки холодні чи теплі?
Вершки повинні бути холодними, дуже холодними, але не крижаними і аж ніяк не змерзлими! Якщо вершки будуть замерзлими або теплими, то при збиванні станеться розшарування. Сироватка та олія виходять!