шматки чаги відбивають гострим ножем, позбавляючись світлої пухкої частини, яка стикалася з деревом; за допомогою сокири видаляють тверду чорну кору, що покриває чагу зверху; буру внутрішню частину розрізають на шматочки розміром трохи більше 3 — 5 сантиметрів у діаметрі.
Нічим додатково обробляти або мити чагу перед сушінням не потрібно, А от сміття у вигляді листя або голок можна акуратно змахнути щіткою. Після висихання слід видалити потемнілу верхню шкірку і натерти гриб на дрібній тертці. Можна подрібнити його на порошок і за допомогою кавомолки.
15 хвилин Заварити чай із чаги будинку дуже просто. Важливо знати, що якщо ви хочете витягти з нього якомога більше лікувальних властивостей, важливо не кип'ятити чай, а варити його на повільному вогні при температурі близько 80 ° C щонайменше 15 хвилин. Поживні речовини всередині чаги захищені надзвичайно міцним матеріалом, що називається хітином.