Щоб правильно обробити тушку форелі на філе, голову риби видаляти необов'язково.
- Зробіть надріз навколо голови форелі.
- Підтягніть гострим ножем м'ясо форелі біля самої голови.
- Плавно ведіть лезом вздовж хребта.
- Витягніть пінцетом всі кістки зі знятого м'яса.
18-Mar-2021
Чистити луску з риби варто лише у тому випадку, якщо ви плануєте готувати рибу у шкірі. Якщо ж ви будете знімати з форелі шкіру, то видаляти луску не потрібно. Вона буде видалена пізніше разом із шкірою. Готувати рибу, не зчистивши з неї луску, не варто, тому що луска містить у собі хітин, який є алергеном.
Притримуючи рибу рукою зверху, відтягувати м'ясо та продовжувати відокремлювати кістки ножем по всій довжині: дійшовши до голови, прорізати до самого основи і вирізати у риби хребет так, щоб він майже не захопив м'яса. Відокремлені кістки не варто викидати, з них можна буде зварити бульйон.