Quercus suber, Як офіційно називається пробкове дерево, сьогодні поширений в основному в двох країнах – Іспанії та Португалії, причому переважна більшість саме в другій. Для виробництва пробок та інших виробів використовується не все дерево, а лише кора.
Всього лише тяганина, яку називають мюзлі (від французького «одягати намордник). І кожна така вуздечка зроблена зі 100% сталі!
Виділяють два типи крончастих пробок: pry-off – можна відкрити за допомогою спеціального штопора та twist-off – можна зняти, повернувши рукою. Найчастіше кронен-пробки застосовуються для закупорювання пивних та безалкогольних напоїв. Алюмінієві ковпачки. Підходять для пляшки з віночком типу А, ВКП, ВП, Ст.
Винороби називають це "хворобою" або "дефектом" пробки. Він з'являється через хімічну сполуку трихлоранізолу (ТХА), який виробляють грибки, що живуть на поверхні пробки із пробкового дерева. Самі собою вони не небезпечні, але можуть зіпсувати смак вина або, навпаки, повністю позбавити його.