Ніж, ложку чи вилку (це залежить від десертів) кладуть праворуч від десертної тарілки. Потім правіше від тарілки ставлять чайну чашку, повернуту ручкою вправо, чайну ложку кладуть на блюдце праворуч від чашки. Якщо Ви захочете почастувати гостей варенням, медом, то кожному гостю поставте порцелянову розетку.
Чим накрити стіл до чаю?
Незважаючи на те, що до чаю традиційно подають десерти – пиріжки і булочки, цукерки, кекси, печива, – тільки солодким обмежуватися не варто. До чаю відмінно підійдуть всілякі тарталетки, тапас, бутербродики та рулетики з начинкою із сиру, яєць або шинки.
Як правильно накрити стіл з етикету?
Ті прилади, які використовуються першими, лягають ближче до тарілки. І далі — по черговості страв. Зліва від тарілки укладають вилки, а праворуч – ножі та ложки. У запасі завжди варто мати кілька додаткових приладів на той випадок, якщо комусь із гостей знадобиться новий.