Ванілін – синтетичний замінник ванілі, порошок білого або жовтуватого кольору. Його можна додавати як до випічки, так і до десертів без випічки. Головне – дотримуйтесь дозування, не додаючи занадто багато ваніліну. Ванілін додають у тісто в кінці замісу, а в креми та інші десерти разом із цукром..
Як правильно додавати ванілін?
Зазвичай додають ваніліну на кінчику ножа на 500 г борошна або 500 мл рідини. Я волію користуватися ванільним цукром, його додаю 8г (1 пакетик) на 500 г борошна або 500 мл рідини. Але найкраще аромат у натуральної ванілі.
Коли потрібно додавати ванілін у тісто?
Даний розчин можна використовувати по мірі необхідності. Якщо за рецептурою не можна використовувати рідини, що містять спирт, або вони можуть зіпсувати консистенцію готового виробу, наприклад, при виготовленні морозива, ванілін змішують з сухими інгредієнтами безпосередньо перед тепловою обробкою.Похожі