Для яєчні глазуні використовують чайну ложку, вилку і ніж. Чайною ложкою проколюємо жовток та вичерпуємо її. Після чого відклавши ложку на дальній край тарілки, з'їдаємо білок і всі добавки за допомогою ножа та вилки.
Найкорисніше є варені яйця швидкого чи тривалого варіння. Краще всього вживати яйця, зварені круто. Тоді організм засвоїть близько 90% корисних речовин. Якщо не любите варені яйця, робіть яйце-пашот або глазуню з зеленню та овочами – такий варіант дозволить отримати потрібну кількість вітамінів D і A.
У смажених яйцях є вітамін А, селен, сірка та цинк. У сукупності вони сприятливо впливають на зір, допомагають прискорити всі відновлювальні процеси. Також яйця сприяють оновленню крові та допомагають підвищити гемоглобін. Поживні компоненти активно виробляють колаген.