Найефективніше є пророщену пшеницю вранці за 30 хвилин до їди. Однак можна і в інший час дня, але завжди до основного прийому їжі або додавати паростки пшениці в соки або смузі: суперфуд має дуже виражений смак і запах.
Перед вживанням обов'язково промийте проростки водою. Щоб корисні властивості насіння не зменшувалися, вживайте їх у свіжому вигляді, не піддаючи термічній обробці. Проростки значно підвищують поживність будь-яких страв. Додайте їх у салати, супи, головні страви, смузі, бутерброди, каші.
Проростки – міць, ідеальна для сніданку Тому проростки бажано є за сніданком. А ось у вечірній час від них краще утриматися. Велика ймовірність, що після вживання проростків пшениці та іншого насіння за вечерею просто не вдасться заснути. Це негативно позначиться на денній працездатності.
п. З пророщених зерен готують цілющий напій Радживелак і не менш популярна страва Спраутс – зелені проростки зернобобових та злакових культур. Щоденна норма споживання проростків 20-70 гр. Зверніть увагу, що є пророщене насіння можна, можливо лише доти поки довжина паростка вбирається у 1 див.