Якщо вам подали цілого їжака, їсти його потрібно десертною ложкою прямо з панцира. У голкошкірих їстівна ікра і червонувато-жовтогаряча м'якоть, що прилягає до панциря. Соуси та жовток можна додавати в панцир.Mar 12, 2020
Для цього беруть кулінарні ножиці та розрізають їжака кругову, рухаючись від рота. Однак їжаків з товстим панцирем розкривають трохи інакше: поздовжньо фіксують ніж і вдаряють молотком. Потім акуратно знімають верхню половину панцира, зливають сік і дістають ложкою ікру.
Частки помаранчевих ікринок можна покласти на половинки варених перепелиних яєць або скибочки огірка і їсти як закуску. Для сніданку та перекушування можна приготувати оригінальний паштет з ікри їжаків, бринзи та моркви, а якщо нафарширувати їм яйця або солодкий перець, то вийде чудова закуска для святкового столу.
Зберігати ікру найкраще у консервованому вигляді. Свіжий продукт краще не зберігати, а з'їдати відразу. Оптимальна кількість для дорослої людини – 3-4 штучки на день.