Як правильно їсти буузи?

Буузи готують на пару у спеціальних каструлях – «позницях». Відмінною особливістю є бульйон усередині кожної буузи. Тому правильно є буузи так: робите невеликий надкус, не перевертаючи позбуузу, випиваєте весь бульйон, а потім уже доїдаєте все інше.

Вважається що пози (бууза) – один з варіантів китайської страви баоцзи (кит. パク, bāozi), звідки походить і назва страви, але на відміну від китайського аналога начинка в буузах виключно м'ясна. Крім того, баоцзи завжди роблять із дріжджового тіста, тоді як для бууз це лише один з різновидів.

Хінкалі варять у великому обсязі води, а ось для приготування бууз використовується спеціальна каструля – пізниця. Буузи в ній готуються на спеціальних ґратах на пару приблизно 20-25 хвилин, тому і бульйон потім у них виходить ніжний та смачний. Один з найголовніших етапів приготування та хінкалі, і бууз – їхнє ліплення.

Заморожені буузи потрібно варити 25-30 хвилин. Все залежить від розміру бууз, чи рубане в них м'ясо чи фарш і чи потужна у вас пароварка. Якщо м'ясо рубане – то треба варити довше. Відповідно якщо буузи великі – теж їх потрібно довше варити.

Related Post

Як можна сфоткатися взимку фоткиЯк можна сфоткатися взимку фотки

Як зробити гарні фотографії взимку? Основні поради, як зробити гарне фото взимку Зважай на нюанси роботи зі світлом взимку та завчасно дивись прогноз погоди у день фотосесії.. Підготуйся до можливих