Буузи готують на пару у спеціальних каструлях – «позницях». Відмінною особливістю є бульйон усередині кожної буузи. Тому правильно є буузи так: робите невеликий надкус, не перевертаючи позбуузу, випиваєте весь бульйон, а потім уже доїдаєте все інше.
Вважається що пози (бууза) – один з варіантів китайської страви баоцзи (кит. パク, bāozi), звідки походить і назва страви, але на відміну від китайського аналога начинка в буузах виключно м'ясна. Крім того, баоцзи завжди роблять із дріжджового тіста, тоді як для бууз це лише один з різновидів.
Хінкалі варять у великому обсязі води, а ось для приготування бууз використовується спеціальна каструля – пізниця. Буузи в ній готуються на спеціальних ґратах на пару приблизно 20-25 хвилин, тому і бульйон потім у них виходить ніжний та смачний. Один з найголовніших етапів приготування та хінкалі, і бууз – їхнє ліплення.
Заморожені буузи потрібно варити 25-30 хвилин. Все залежить від розміру бууз, чи рубане в них м'ясо чи фарш і чи потужна у вас пароварка. Якщо м'ясо рубане – то треба варити довше. Відповідно якщо буузи великі – теж їх потрібно довше варити.