Посоліть воду, дайте їй знову закипіти та опустіть лобстера в киплячу воду головою донизу. Накрийте кришкою, зменште вогонь після закипання і варіть 7-10 хвилин (або менше, якщо після цього ви збираєтеся смажити лобстера на грилі). Вийміть почервонілого омара на тарілку, і дайте йому обсохнути і злегка охолонути.
15 хвилин У велику каструлю налити води, довести до кипіння, додати велику морську сіль, кілька горошин запашного перцю, лавровий лист. Можна додати зелень петрушки або кропу, як при варінні раків. Закласти лобстера у воду, ще раз довести до кипіння та варити близько 15 хвилин, Залежно від розміру.
У лобстера не можна є тільки ніс і вуса, оскільки вони можуть спричинити нетравлення шлунка. Все інше в ньому їстівне. Цілого лобстера розламують на частини руками, допомагаючи спеціальними вилкою та щипцями. Але в ресторані "Моря" про клієнтів подбали і цього морського мешканця подають майже повністю обробленим.