Як правильно дозрівати сир?

При дозріванні сирів з натуральною скоринкою допустиме утворення білого нальоту або плісняви ​​на поверхні. У разі їх появи необхідно протерти ці місця рушником, змоченим в оцті, або в соляному розчині. Сир необхідно перевертати 1-2 рази на тиждень для забезпечення рівномірного дозрівання.

Термін дозрівання від мінімум 42 до 70 діб. Термін зберігання після дозрівання при 2-4 ° С – до 4-х місяців у парафіні або плівці. Послідовність операцій у камері дозрівання залежить від того, яку упаковку чи поверхню сиру воліє бачити виробник.

Три роки – це максимальний термін витримки сиру. Є звичайно, сири, які витримуються довше, наприклад, голландська п'ятирічна Гауда – шалено смачна, а ось усім відомий Парміджано Реджано після 3-х років починає втрачати смак, і 4х річний сир вже не такий смачний.

Для кожного сиру температура дозрівання може бути різною від 3 до 12 градусів. А вологість може змінюватись від 65 до 93%. Головне завдання таких кімнат – зробити так, щоб середа дозрівання стала максимально близькою до природи і дала можливість розвиватися сирним бактеріям, які й надають сиру його неповторний смак.

Related Post

Як правильно обрізати барбарис тунберга восениЯк правильно обрізати барбарис тунберга восени

Чи потрібно укривати на зиму барбарис тунберга? Але кущ при цьому досить швидко відновлюється навесні. Тому у укритті барбарису на зиму немає необхідності. Однак, якщо на вашій ділянці росте молодий

Як розшифровується номер КНРЯк розшифровується номер КНР

Що означає літери КРА на номерах? Насамперед, це номери серії КРА (ініціали Кадирова) – найвідоміші та найзатребуваніші в республіці. За розмовами, автомобіль із такими номерами не має права зупиняти жоден