Чистять кишки на обробні дошки, використовуючи ніж. Якщо лезо правильно нахилити, разом із епітелієм вийдуть кровоносні судини. Після очищення кишки потрібно замочити в холодній воді на кілька годин і повторити процедуру очищення. Якщо кишки чисті (прозоро-білі та тонкі), повторного чищення проводити не потрібно.
Якщо попередньо залити кишки свині розчином харчової соди і відстояти там, то запах кишок майже зникне. 2. Щоб прибрати запах, неочищену вимиту картоплю натирають на тертці і занурюють у неї кишки на 3-4 години, потім все змивають.
При варінні слід набрати в каструлю холодну воду, опустити в неї шужук, довести до кипіння на сильному вогні, зняти пінку і зробити після цього в декількох місцях. кишки проколи. Це потрібно для того щоб кишка не порвалася при варінні. Час варіння становить 1,5-2 години.