Розрізати навпіл цибулину і викласти на обробну дошку зрізом вниз. Підчепити лушпиння і потягнути. Вона абсолютно легко відокремиться. цибуля готовий до роботи.
Ріпчаста цибуля Чому це неправильно: для того, щоб позбутися бруду та мікробів, просто зніміть верхній шар шкірки, який захищає овоч від попадання шкідливих частинок. Мильна вода, що потрапила у внутрішні шари, збільшить ймовірність отруєння.
Ріпчаста цибуля і цибуля-шалот. Візьміть необхідну кількість цибулі, покладіть в миску, залийте окропом і дайте постояти хвилин 10, щоб весь засохлий бруд розм'якшився і його було легко видалити. Акуратно злийте воду та промийте цибуля під холодною питною водою.