Рибу можна легко очистити, якщо замочити її у каструлі з холодною водою на 15 хвилин. Цей спосіб трохи розм'якшить луску та дозволить зняти її акуратно. Таку рибу чистять ножем прямо в каструлі, починаючи з хвоста і просуваючись до голови. Луска залишається у воді і не засмічує кухню.19 сент. 2022 р.
Чи можна чистити заморожену рибу?
Очищення замороженої риби Щоб очистити рибу від лусочок, не варто чекати, поки вона розмерзнеться. Тушку, витягнуту з морозилки, викладають на обробну дошку, видаляють плавці. Лезом гострого ножа обрізають тонкий шар шкірки по спині та черевці. Потім відрізається хвіст.
Як правильно обробити заморожену рибу?
Візьміть філейний ніж. Покладіть філе кістками нагору, заведіть ніж під реберні кістки. Притисніть рибу зверху другою рукою, а ніж притисніть до кісток знизу – таким чином ви захопите мінімум м'якоті. Плавним рухом зріжте кістки разом із темною плівкою.