Як перевірити пшеницю на класність?

Класифікація зерна

  1. I – м'яка яра червонозерна. Допустимий вміст зерен пшениці іншого типу трохи більше 10%, зокрема, твердої 5%. …
  2. II – тверда яра. …
  3. III – м'яка яра білозерна. …
  4. IV – м'яка озима червонозерна. …
  5. V – м'яка озима білозерна. …
  6. VI – тверда озима.

Dec 25, 2019

Згідно з ГОСТом 9353-90 показниками якості зерна озимої пшениці, за якими визначаються клас і закупівельна вартість є типовий склад, стан, запах, колір, масова частка клейковини, якість клейковини, число падіння, склоподібність, натура, наявність домішок і пророслих зерен.

Перевіряється зараженість шкідливими організмами, вологість, натурна маса, засміченість.Показники якості зерна

  1. технологічні – колір, вологість, смак, зараженість, запах, чистота тощо.
  2. борошномельні властивості – питома вага, склоподібність, типовий склад, маса 1000 зерен, вирівняність, натура, зольність.

Related Post

Показники при вимірюванні тиску, що позначають цифриПоказники при вимірюванні тиску, що позначають цифри

ст.); Для оцінки рівня артеріального тиску використовуються дві цифри. Верхня цифра – це показник систолічного тиску, а нижня цифра – діастолічного. Наприклад, показання 120/80 означає: 120 – значення систолічного, а