Також готовність тесту можна визначити візуально: коли тісто сильно збільшитися в обсязі, злегка натисніть на купол пальцем, що піднявся, зробіть ямку глибиною 0,5 см. Якщо ямка зарівнялася швидко тісто ще блукає. А якщо повільно, значить, готово.
Ви можете помацати або легенько поплескати поверхню тіста: підійде буде м'яким, пишним, якщо ємність енергійно рухати з боку в бік, тісто буде рухливим, драглистим на вигляд.
Як просто визначити готовність випічки
- Вироби з дріжджового тіста під час випікання піднімаються – створюється пориста структура, тісто насичується повітрям, а тому будь-які пиріжки при готовності стають легшими за вагою, ніж сирі.
- Бісквітне тісто треба проткнути сухою бамбуковою шпажкою або дерев'яною лучиною.
Термощуп показує температуру нагрівання молока, м'яса чи тестової заготівлі. Тісто можна вважати пропеклим, якщо температура усередині нього досягла 94-98°С.