Правильний спосіб підготовки цього сухофрукта виглядатиме так: плоди замочуються у воді кімнатної температури приблизно півгодини, а потім ретельно промиваються під краном. Після цього їх можна сміливо їсти або використовувати у кулінарії.15 черв. 2022 р.
Як обробляти сухофрукти перед вживанням?
1) промити під проточною водою; 2) покласти в чашу з чистою теплою водою на 5-30 хвилин в залежності від стану плода: чим він пильніший і сухіший, тим довше вимочувати.
Як позбавитися хімії в сухофруктах?
Тобто достатньо вимочувати сухофрукти у воді кімнатної температури, при цьому кілька разів змінюючи воду. Я вимочую 1:00 в одній воді, далі добре промиваю і знову вмочую ще півгодини. Після цього сухофрукти втрачають більшу частину Е220 і їх вже можна їсти!