Для зберігання м'ясо можна проварити. М'ясо залити водою, додати 5-6 столових ложок харчової солі, довести до кипіння і проварити 3-4 хвилини. Після того як воно охолоне, зберігати у щільно закритій тарі, у темному, прохолодному місці. Термін зберігання провареного м'яса не більше 48 годин.
Як зберегти м'ясо без холодильника у спеку?
Жарка-варка Опусти м'ясо на пару хвилин в киплячу воду, попередньо розчинивши в ній кухонну сіль (5 столових ложок на літр). Тепер поклади шматок у відкриту каструлю і залиши її в приміщенні, що провітрюється (термін зберігання — 2—3 дні).
Як зберегти м'ясо на тривалий час?
Ще один лайфхак, щоб зберегти м'ясо без холодильника скласти в каструлю або скляні банки та добре пересипати сіллю. Також можна зробити сольовий розчин – на 500 мл холодної води 10 ст. л. солі.