Вівсяні пластівці годяться не тільки для ранкової каші. Це зручна добавка для випікання печива, пирогів, млинців та оладок, вегетаріанських котлет.. Ними замінюють борошно – повністю чи частково.
Як можна їсти вівсяні пластівці?
Вівсяні пластівці (сирі) є основою багатьох мюслі (у тому числі Бірхер-мюслі) на сніданок, рідше – на вечерю. Ви можете замочити пластівці на ніч у питній воді або відразу залити рослинним молоком або свіжим апельсиновим соком (як в Ерб-мюслі), дати трохи настоятися і з'їсти холодними.
Чи можна їсти вівсяні пластівці без варіння?
Відомий усім з дитинства геркулес – це відлущена, розплющена і пропарена крупа. Така технологія «вбиває» частину мікроелементів та вітамінів, зате таку вівсянку можна навіть не варити, а просто залити окропом.