З барбарису варять варення, готують желе, соки, сиропи, шербети, роблять настоянки, лікери, а також додають ягоди як приємну кислу приправу в пікантні соуси до дичини (наприклад, до дикого гусака), смаженої яловичини та телятини.
Куди можна додавати ягоди барбарису?
Сушений барбарис можна використовувати як приправу для рису, додавати його в плов, страви з м'яса та дичини. З таким барбарисом також роблять маринади, варення, компоти, додають його в чай, а іноді навіть у десерти та випічку.
Як використовувати свіжий барбарис?
Зі свіжих, повністю дозрілих ягід барбарису варять варення, роблять сік, желе, сироп та компот. Кондитери використовують барбарис для приготування пастили та цукерок, а також льодяників. Іноді зрілі ягоди додають у салати.