У найбільшій кількості вони знаходяться в жовтку курячого яйця, м'яса, риби, молока та молочних продуктів.. Неповноцінні білки – це ті, в яких відсутня хоча б одна із незамінних амінокислот. Основним джерелом цього виду білка є овочі, фрукти, бобові, крупи, злаки, горіх, а також соя.17 жовт. 2021р.
Як легко набрати білок?
Підбираємо оптимальні джерела білка
- Спортивний протеїн: до 75 г
- Соєві продукти: 30-50 г (тофу, соєве м'ясо, соєве молоко).
- Горіхи: 10-20 г (пекан у середньому містить 10 г білка на 100 г продукту, кешью – близько 13 г, кедрові, лісові та волоські горіхи – 15 г, мигдаль та фісташки – до 22 г, арахіс – 23–26 г).
Де брати білок Якщо не їсти м'ясо?
Білком багаті всі бобові, деякі злаки (наприклад, кіноа), горіхи, шпинат, броколі, насіння, особливо гарбуза та кунжуту, і т.д.