Свіжа ріпа — делікатний продукт, я б навіть сказав, делікатесний. Особливо гарна молода ріпка: нагадує за смаком редиску, але яскравіша, тому її можна використовувати і в сирому вигляді (для салатів), і в пареному. З нею добре готувати качку чи свинину – запікати, карамелізувати для гарніру..8 Груд. 2017 р.
Як можна з'їсти ріпу?
Ріпу вживають у їжу у свіжому вигляді, запікають, фарширують, тушкують, сушать, маринують, варять. Овочі додають до салатів, супів, запіканок.. Готують традиційні російські щі, подають до м'яса та птиці. Продукт поєднується з морквою, сметаною, грибами, рисом, капустою.
Яка ріпа корисніша за сиру чи варену?
Парена ж ріпа зберігає в собі максимальну кількість корисних компонентів, набуваючи приємного і ніжного смаку. Однак найбільшою цінністю все ж таки володіє сира ріпа, і, якщо споживати сирий продукт, то користь буде максимальною.