Один кубик бульйону розлучається на 1/2 літра гарячої води, або просто додається як приправа. Як правило, продаються такі кубики в упаковках по 8 шт., тобто вистачає на 4 літри смачного бульйону. Крім того, за допомогою таких кубиків можна приготувати смачний вершковий соус. 8 чер. 2015 р.
Як працюють бульйонні кубики?
Жир у звичайному бульйоні виділяється при варінні м'яса і утворює на поверхні плівку. У бульйонному кубику м'яса практично немає, тому до нього додають рослинні жири, щоб підвищити поживні властивості бульйону і наблизити його до оригіналу. Також жир допомагає склеїти кубик, зробити його монолітним..
Навіщо бульйонний кубик?
Бульйон, приготований розчиненням кубиків у окропі, гірший за якістю, ніж натуральний зварений, проте він дешевий, зручний та широко використовується на кухні для приготування страв. Найчастіше застосовується для додаткової ароматизації страв, що готуються (супів, гарнірів і т.д.). д.).