На склокерамічних варильних поверхнях Чавунний посуд потрібно використовувати з обережністю. Вона досить важка і якщо її впустити на плиту, плита може розколотися.. Також чавунний посуд вимагає додаткового догляду і не має антипригарних властивостей, не всі продукти на ньому комфортно смажити.
Чи можна смажити на чавунній сковороді на електроплиті?
Чавунний посуд для електроплити – цілком прийнятний варіант для тих, хто не хоче розбиратися в кухонному начинні, зробленому з алюмінію, міді та нержавіючої сталі. Не забувайте, що за наявності тонкого дна ємність, що використовується, стане «танцювати» на конфорці.
Чи можна використати чавун на електричній плиті?
Завдяки своїм характеристикам, метал заліза з вуглецем, тобто чавун, відмінно підходить для варильних панелей.. Будь-який чавун має всі необхідні якості, властиві спеціальному посуду для індукційних плит: товсте дно, магнітні властивості, рівна поверхня.