У шпинаті присутні також вітаміни групи В, Е, Н, К, РР, кальцій, магній, натрій, калій, фосфор, залізо та ін. У шпинату нейтральний смак і слабовиражений запах, тому в кулінарії він універсальний. Шпинат їдять у свіжому вигляді, смажать, припускають на пару, гасять. Свіже листя додають до салатів, закусок, бутербродів..
В якому вигляді краще їсти шпинат?
Шпинат їдять у свіжому, відвареному, консервованому вигляді і додають у салати, соуси, супи, бутерброди, запіканки, коктейлі та випічку.
Коли не можна їсти шпинат?
Протипоказання Через високий вміст щавлевої кислоти зловживання шпинатом може призводити до сечокам'яної хвороби.. Також через високий вміст вітаміну До людей, схильних до тромбозів або проходять лікування препаратами, що знижують згортання крові, краще виключити цей продукт.