Як впливає яблуко на цукор у крові?
👩⚕️ Яблуко це фрукт, який містить не тільки клітковину і воду, а також велика кількість засвоюваних вуглеводів,т. е фруктового цукру-фруктози. Так, яблуко підвищує рівень цукру в крові після вживання. І якщо ми їмо яблука НАТОЩАК, то ОТРИМАЄМО РІЗКИЙ ПІДЙОМ ЦУКРУ крові та СКАЧОК ІНСУЛІНУ.
Чи можна їсти червоні яблука при цукровому діабеті?
При діабеті можна їсти лише зелені та кислі яблука (а червоні та солодкі не можна). Неправда. Колір, як і смак яблука, впливає кількість вуглеводів у ньому. Смак більшою мірою залежить від фруктових кислот, що надають яблуку кислого смаку (чим їх більше — тим кисліше яблуко).