Вино перетворюється на оцет при вільному доступі повітря в ємність. Оцтові бактерії, мільйони яких живуть у виброматеріалі, що забродив, при достатній кількості кисню і температурі 6-45°C активізуються, переробляючи винний спирт на воду і оцтову кислоту.24 сер. 2014р.
Як дізнатися перетворилася на вино на оцет чи ні?
Мутність напою та плівка на стінках пляшки. Якщо ви спостерігаєте це після початкової прозорості, значить у ємності активно розвиваються бактерії. Це один із найвірніших способів як зрозуміти що вино перетворилося на оцет.
Чому вино на смак як оцет?
Вино перетворюється на оцет або з часом, або у зв'язку з неправильним зберіганням. Якщо відчуваєте запах оцту або мочених яблук у вині, яке має відрізнятися свіжими ароматами, вино слід вилити. Однак деякі вина спеціально піддаються окисленню, наприклад, херес.