Ваніль – пряність, що отримується з незрілих плодів кількох видів рослин роду Ваніль (Vanilla), насамперед із ванілі плосколистої (Vanilla planifolia), від якої отримано кілька культурних сортів ванілі кращої якості, з довгими стручками 20-25 сантиметрів.
Що входить до складу ваніліну?
Ванілін міститься у вигляді глікозиду у плодах та листі рослин роду Ваніль (Vanilla) сімейства Орхідні (Orchidaceae) і є основним компонентом екстракту ванілі. Натуральний екстракт ванілі – це фільтрована настоянка бобів ванілі на розчині етанолу у воді.
Як отримують ванілін?
Ванілін добувають не з квіток, а з бобових стручків. Процес вилучення кристалів ванілі – дорогий та трудомісткий. А річна потреба в екстракті ванілі у всьому світі дуже висока, тому що це найпопулярніші ароматичні харчові добавки.