Сьогодні на зміну стерилізації прийшов щадний спосіб температурної обробки. ультрапастеризація. Молоко залишається максимально корисним і повністю безпечним. Ультрапастеризація допомагає знищити шкідливі бактерії лише за 4 секунди!
Чим відрізняється ультрапастеризоване молоко від стерилізованого?
Ультрапастеризоване нагрівають до 137 градусів на кілька секунд, а стерилізоване – до 100 градусів на 20 хвилин.: ці два способи дозволяють зберігати молоко до півроку при температурі до +25 градусів. Пастеризоване молоко — найкращий вибір для споживання найближчими днями після покупки.
Що краще пастеризоване чи стерилізоване молоко?
Пастеризоване молоко, звичайно, є кориснішим, ніж стерилізоване, оскільки при нагріванні в ньому зберігаються всі корисні речовини та мікроорганізми, особливо якщо процес очищення відбувається без додавання кисню.