Прискорити процес знесолення можна затока солона папороть гарячою (80-90С) водою. Процедуру повторюють 2-3 рази через 20-30 хвилин. Термічну обробку солону папороть переносить більш стійко, ніж свіжу, тому після вимочування папороть також можна відварити 3-5 хв. 12 травня 2015 р.
Скільки часу потрібно вимочувати папороть?
Не менше ніж за 6 годин до приготування замочіть папороть у холодній воді, щоб вода покривала пагони цілком. В процесі вимочування воду потрібно змінити 3 рази або доти, доки пагони не перестануть гірчити.
Скільки вимочувати орляк?
Спочатку папороть орляк треба вимочити. Мінімум дві доби, міняйте воду якнайчастіше. Вночі вставати не треба, але раз дві-три години бажано. Це необхідно зробити, щоб пішла гіркота.