У дослідженні, представленому на щорічних зборах Американського коледжу спортивної медицини, було зазначено, що сироватковий протеїн ефективніший при формуванні м'язової маси, ніж соєвий білок, повідомила Рада з експорту молочних продуктів США, Арлінгтон, штат Вірджинія.
Чим відрізняється ізолят соєвого білка від сироваткового?
Соєвий протеїн Соєвий протеїн, на відміну від сироваткового, казеїнового та яєчного білків, містить у собі більш високий відсоток (35%) таких амінокислот, як лізин та глютамін. Соєвий протеїн найчастіше приймають вегетаріанці або люди, організм яких не переносить молочні білки.
Чим відрізняється ізолят соєвого білка?
· Концентрат соєвого білка містить приблизно 65 відсотків білка, в решту 35 відсотків входять жири та вуглеводи. Деякі вуглеводи погано засвоюються, що може спричинити газоутворення. · Ізолят соєвого білка містить понад 90 відсотків білка. Він засвоюється повільніше, ніж сироватковий білок, але швидше, ніж казеїн.