Скумбрію рекомендують включати до раціону тим, хто має серцево-судинні патології, страждає від атеросклерозу, гіпертонії, проблем зі зсіданням крові. У м'ясі скумбрії, як і в інших видах цього продукту, є фтор, фосфор і омега-3. Воно має потужні антиоксидантні та антиканцерогенні властивості..9 лист. 2015р.
Яка риба найкорисніша для серця?
Жирна риба та морепродукти Лосось, тунець, скумбрія, сардина чи форель можуть похвалитися вмістом омега-3-поліненасичених жирних кислот (а це зовсім не те ж, що насичені жири в м'ясі). Завдяки їм в організмі зменшуються запальні процеси та покращується харчування тканин.
Чим корисна риба для серця?
Переглянувши результати опублікованих останнім часом досліджень, фахівці Американської Асоціації Серця підтвердили, що вживання 1-2 рази на тиждень риби, багатої на довголанцюгові омега-3 поліненасичені жирні кислоти, знижує ризик серцево-судинних захворювань (ІХС, серцевої недостатності, …