До справжніх трюфелів відносяться їстівні види, які вважаються цінними делікатесами. Трюфелі мають грибний смак із присмаком глибокопрожареного насіння або волоських горіхів та сильний характерний аромат. З трюфелів готують безліч різноманітних страв, які вважаються делікатесами та мають дуже високу вартість.
У чому суть трюфеля?
Трюфель (tuber) – це зовні малопривабливий гриб, який зовні нагадує зморщену картоплю і росте під землею, як правило, ховаючись у кореневій системі дерев – найчастіше воліє влаштовуватися серед дубів – на глибині 10 сантиметрів.
Як правильно їсти трюфель?
Трюфель слід натерти на тертці або нарізати безпосередньо перед їжею або при додаванні в соуси та супи. Їх не можна сильно нагрівати, тому що висока температура зіпсує смак та запах. Вершкові та сирні соуси вберуть їх смак, вони добре поєднуються з куркою, рибою, суфле, омлетами, пастою та різотто.