Толокно використовують для приготування десертів, сирників, оладок, квасу, пиріжків з різними начинками, каш. А також додають толокно в сир, юшку, поєднують з медом, свіжою зеленню і т.д.
Як правильно використовувати толокно?
Толокно можна додавати в сир, супи, продукт чудово поєднується з медом, сухофруктами, свіжою зеленню. Використовують його при приготуванні квасу, десертів, млинців, сирників, оладок, додають тісто для пиріжків з різними начинками.
У чому різниця між вівсяним борошном та толокном?
Головною відмінністю борошна та толокна є вихідна сировина. Вівсяне толокно роблять із провареної крупи, подрібненої або цільної, а потім перетирають у ступці. Така технологія забезпечує попадання у підсумковий продукт подрібнених висівкових та зародкових оболонок.