Ферменти підшлункової залози – це білкові комплекси чи каталізатори, основним завданням яких є розщеплення поживних речовин на прості, легкозасвоювані сполуки. Таким чином, організм легко засвоює всі необхідні елементи та вітаміни.1.
Як зрозуміти, що не вистачає ферментів підшлункової?
Важлива діагностична ознака недостатності ферментів підшлункової залози – насамперед зміна характеру стільця, так як прояви недостатності ферменту ліпази розвиваються раніше зниження активності інших ферментів (амілази та протеаз).
Що роблять ферменти у травленні?
Ферменти травлення, травні ферменти – ферменти, розщеплюючі складні компоненти їжі (полісахариди) до більш простих речовин (олігосахаридів), які потім всмоктуються в організм.Похожі