Лісовий гриб фіолетовий рядок можна варити, смажити, маринувати та солити. У даному погодинному рецепті та відео розповімо, як соляться гриби гарячим способом. Засолювання рядів фіолетових – зовсім нескладний процес, що вимагає мінімальної кількості продуктів та часу. Рядівка фіолетова 1 кг.
Чи можна їсти гриб рядівка фіолетова?
Умовно їстівний гриб гарної якості. Перед вживанням підлягає термічній обробці (попередньому відварюванню протягом 10-20 хвилин), так як у сирому вигляді може викликати шлункові розлади, а також для усунення специфічного запаху та смаку, властивого грибам, що ростуть на органі, що гниє.
Чому Рядівка фіолетова?
По фарбуванню з рядовкою схожий фіолетовий павутинник – теж, умовно-їстівний гриб. Єдиною відмінністю гриба є специфічна вуаль павутинок, що огортає пластинки, які і дали йому назву.. Так само павутинник має неприємний затхлий запах плісняви.